Teknikinformation

Samtalsforum

De flesta kurser har ett eller flera forum. Ett forum är ungefär som ett konferensrum där du kan starta och/eller delta i en diskussion samt svara på andras inlägg. Forum är ett mycket centralt verktyg för Moodle. När du har klickat in dig på forumet så följer du instruktionerna. Om du har skrivit ett inlägg så har du 30 min på dig att redigera det om är något i ditt inlägg som du vill radera eller lägga till innan det går ut till dem som har prenumererat på forumet. Du kan också länka hemsidor eller filer till ditt inlägg. För att starta ett ”samtal” på forum klickar du på ”Lägg till ett nytt diskussionsinlägg”.

 

Foruminlägg

 

Då får du upp följande bild. I tabellhuvudet ovanför den ruta där du ska skriva din text finns det en verktygslåda för att redigera text. Det finns också symboler för att länka till andra webbsidor. Under textrutan finns en ”Bläddra-knapp” där du t.ex. kan leta fram textfiler eller bilder som du vill bifoga ditt inlägg. När du är klar klickar du på ”Publicera inlägget i forumet”.

 

Foruminlägg

 

Ett inlägg ser ut som bilden nedan. Du kan välja om du vill se det senaste inlägget eller det äldsta inlägget först. När du har läst inlägget klickar du på länken ”Markera som läst” så håller du lätt reda på vilka inlägg som är olästa. Vill du svara på inläggen klickar du på länken ”Svara”.

 

Foruminlägg