Normal text |Stor text

Värkstadens Acceptanskurs

Kursveckor

4

Kurstid

Enligt önskemål.

Kursledare/lärare

Gunilla Brattberg m.fl.

Kurskostnad

600:- (för privatpersoner), 1200:- + moms (för arbetsgivare m.fl.)

Kursbeskrivning   

Att acceptera den situation man har hamnat i är första steget i en rehabilitering. Innan man har accepterat sin sjukdom eller skada så lever man mot sina symtom. När man har accepterat dem lever man med sina symtom. Att leva mot symtomen tar en massa onödig energi. Den som kan leva med sina symtom kan uppnå god livskvalitet trots kvarstående symtom.

I denna kurs får du lära dig en självhjälpsteknik (EFT, energiknackning) som du kan ha nytta av resten av ditt liv. Metoden bygger på kognitiv terapi, akupressur och bearbetning genom ögonrörelser. Du kommer att läsa en del texter, öva tekniken, handledas av kursledaren och samtala med kursledare och övriga kursdeltagare i ett samtalsforum. Allt kursmaterial finns tillgängligt från början. Handledningen pågår endast under kurstiden. Det kommer att ta en hel del tid första veckorna då du ska läsa in kursmaterialet och öva upp tekniken. Därefter tar det endast ett par minuter att genomföra proceduren. Men det bör du göra många gånger varje dag.

För att du - och jag/vi som kursledare - ska veta om kursen har hjälpt dig att acceptera din situation så kommer du att fylla i ett antal frågeformulär vid kursens början och slut. Det förekommer inga prov eller inlämningsuppgifter. Ansvaret för din inlärning har du själv.

Kurskrav 

Dator med Internetuppkoppling, datorprogrammet Adobe Reader (kan laddas ner gratis på http://www.adobe.com/se/products/reader/) och digitalt foto av dig själv (ditt ansikte).

Kursbok

Brattberg G. Att acceptera det oacceptabla (kurspris 140:- inkl. porto)

Anmälan senast

När som helst om helst.

Anmälan är bindande. För deltagare som hoppar av mindre än en vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften, och för deltagare som hoppar av 1-2 veckor före kursstart debiteras en administrativ avgift av 500:- + moms. Kursen ska vara betald innan den påbörjas.

Anmälan till

Anmälningsblankett

I avvaktan på antagningsbesked

Besök kurshemsidan och skapa ett användarkonto och ett lösenord samt läs de texter som står i vänsterspalten. När du har antagits och betalat avgiften kommer du att få tillgång till kursen.